Navigatie

Suppen

Komt u naar vlieland en wilt u een leuk uitje alleen, met je vrienden of familie? Ga met ons mee suppen!

Suppen staat ook wel bekend als stand up peddeling. Je staat hierbij op een bord van ongeveer 3,5 meter lang. Met behulp van één peddel vaar je over de waddenzee. We beschikken over 12 sups. Suppen wordt steeds bekender en het leuke is: iedereen kan het!

We verzamelen op afgesproken tijd en plek, afhankelijk van of het een tocht is op de noordzee of de waddnezee. Op beide locaties krijg je van ons een wetsuit aan, tenzij het echt warm is. De wetsuits hebben wij in allerlei soorten en maten.

Wat we gaan doen is altijd afhankelijk van het weer, maar het is altijd leuk! Of het nu gaat om golfsuppen, een suptocht of zeehonden kijken, het is altijd een spetterend uitje. Het is altijd genieten, of het nu is van de golven, de prachtige natuur, de rust en de ruimte... En het is vooral erg leuk!

Voorafgaand aan de tocht geven wij ongeveer 10 minuten aan instructies. Daarna begint de tocht. Tijdens de tocht geven wij verdere instructies en helpen wij waar nodig. Er rijdt altijd een landrover mee waardoor je altijd af kunt stappen, gelukkig maken we dit eigenlijk nooit mee.

Voor de activiteiten vragen we een minimale leeftijd van 6 jaar, bij deze leeftijd willen we graag dat er een ouder mee gaat. Een zwemdiploma is in ieder geval verplicht. 

Ook organiseren wij sup-yoga tochten. Onder begeleiding van nynke stockmann van vlieland yoga wordt tijdens een 2 uur durende tocht tijdens het suppen de peddel weg gelegd en gaan we midden op de waddenzee een onvergetelijke yoga sessie tegemoet. Deze tocht wordt zo gepland dat je door de wind en de stroom langzaam naar het eindpunt drijft. Tijdens de yogaoefeningen passeer je dus op een heel ontspannen manier het eiland.

Een klein moment beschreven tijdens één van onze tochten:

Hoorbare stilte. Niets dan het zuchten van een lief klein briesje. Het kabbelende geluid van mijn supboard op het water, als de peddel het board voorzichtig voortduwt. Een krabbetje dat wegschiet als ik voorbij sup en een heel nieuwsgierige aalscholver die op 50 cm van mijn board verwonderd kijkt naar dat rare wezen, dat een plank nodig heeft om zijn wereld te ontdekken.
Links schittert de zon op het water en als ik verder weg kijk lijkt de hemel in een innige omhelzing met de zee. Oneindig geluk. Rechts glijdt vlieland voorbij.. Verstild en mooi als altijd, maar vanaf dit perspectief nog mooier dan anders. De glooiing van het duin, de vuurtoren. Een prachtig zwart paard dat zijn vrijheid viert in een dartelende galop… 
need i say more? Er zijn geen woorden voor, maar je bent van harte uitgenodigd om deze prachtige beleving met ons te delen.

 

NIEUW! "Koken op vlieland" ! Bestel hier uw exemplaar: klik op de link!

https://www.saltvlieland.nl/a-51775865/boekjes/koken-op-vlieland/

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Gratis verzenden vanaf €50,-!

 

© 2014 - 2018 Eilandwinkel Salt Vlieland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel