Navigatie

Suppen  

 

 

Suppen staat voor Stand Up Paddling. U staat hierbij op een board van ongeveer 3,5 meter lang. Met behulp van één peddel vaart u over de Waddenzee of de Noordzee. Suppen wordt steeds bekender en het leuke is: iedereen kan het!

De activiteit

Op de Waddenzee is het water de gehele tocht niet dieper dan 1 meter waardoor iedereen kan staan. Op de Noordzee is het vaak wat ruiger en gaan we ook golfsuppen. De tochten op de Waddenzee zijn educatief en op de Noordzee actief.

Voor het suppen is een zwemdiploma vereist. 

Ook organiseren wij sup-yoga tochten. Onder begeleiding van Nynke Stockmann van Vlieland Yoga wordt tijdens een 2 uur durende tocht tijdens het suppen de peddel weg gelegd en gaan we midden op de Waddenzee een onvergetelijke yoga sessie tegemoet. Deze tocht wordt zo gepland dat u door de wind en de stroom langzaam naar het eindpunt drijft. Tijdens de yogaoefeningen passeert u dus op een heel ontspannen manier het eiland.

Een klein moment beschreven tijdens één van onze tochten: 

Hoorbare stilte. Niets dan het zuchten van een lief klein briesje. Het kabbelende geluid van mijn SUPboard op het water, als de peddel het board voorzichtig voortduwt. Een krabbetje dat wegschiet als ik voorbij SUP en een heel nieuwsgierige aalscholver die op 50 cm van mijn board verwonderd kijkt naar dat rare wezen, dat een plank nodig heeft om zijn wereld te ontdekken. 

Links schittert de zon op het water en als ik verder weg kijk lijkt de hemel in een innige omhelzing met de zee. Oneindig geluk. Rechts glijdt Vlieland voorbij.. Verstild en mooi als altijd, maar vanaf dit perspectief nog mooier dan anders. De glooiing van het duin, de vuurtoren. Een prachtig zwart paard dat zijn vrijheid viert in een dartelende galop… 

 

Need I say more? Er zijn eigenlijk geen woorden voor nodig, maar u bent van harte uitgenodigd om deze prachtige beleving met ons te delen.

             

Seizoen & Weer:

Suppen wordt aangeboden in de maanden april tot en met oktober. Weerbeperking: Indien de combinatie van windkracht en regen zodanig is dat suppen niet volledig verantwoord is, behouden wij ons het recht voor – met het oog op uw en onze veiligheid – om de activiteit te verschuiven naar een moment waarop we de veiligheid wel kunnen waarborgen. In overleg is het ook mogelijk te kiezen voor een alternatieve activiteit wanneer de condities ontoereikend blijken te zijn.

Locaties:

Het suppen kan worden gedaan op de Waddenzee en op alle strandlocaties.

Kledingadvies:

Voor deze activiteit is badkleding vereist. Voor wetsuits wordt gezorgd.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Gratis verzenden vanaf €50,-!

© 2014 - 2018 Eilandwinkel Salt Vlieland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel