Navigatie

Een kajak is een klein, spits type boot dat enkel door spierkracht wordt voortbewogen. De kajaks die voor de Waddenzee gebruikt worden zijn van boven dicht met een mangat in het midden, waarbij de vaarder met de benen naar voren zit en met een dubbelbladige peddel vaart. Voor op de Noordzee gebruiken wij sit-on-top kajaks. Dit zorgt ervoor dat als u door een golf wordt geschept, u er af valt en niet kan blijven hangen in de kajak. 
 

De Avtiviteit:
Kayakken op de Waddenzee 
Op de momenten dat het tij hoog is kunnen we kayakken op de Waddenzee. Wij hebben in samenwerking met Staatsbosbeheer Vlieland het fantastische voorrecht om op dit prachtige Unesco Werelderggoed te mogen varen met groepen. Ik hoor u denken,waarom zou dit niet mogen? Ik leg het u graag uit. In dit Waddengebied broeden en rusten diverse vogels. Het laatste wat wij willen is dit verstoren. Daarom houden wij ons aan de regels en houden wij voldoende afstand van de kant, waar de vogels hun plek hebben. Deze tocht staat in het teken van de woorden die het eiland zo mooi maken: rust en ruimte. Tijdens deze tocht genieten we van al het moois wat Vlieland te bieden heeft, de prachtige natuur, op afstand van de grote verscheidenheid aan vogels, maar ook de dieren die in de zee leven. We vertellen u er tijdens de tocht graag meer over.
Branding Kajakken op de Noordzee
Ga de strijd aan met de branding van de Noordzee tijdens deze spectaculaire activiteit branding kayakken. Peddel met krachtige slagen door de golfen om bijtijds om te kunnen keren en al surfend op de golf weer naar het strand te varen.

Tijdens deze 1 uur durende activiteit vermaakt u zich in de Vlielandse golven. Nadat u bent uitgerust met een wetsuit en zwemvest is het tijd voor de veiligheidsbriefing. Hierin leert de instructeur u over de stroming, weersomstandigheden en peddeltechnieken welke benodigd zijn voor het kayakken. Vervolgens stapt u zelf in de kayak om de theorie in praktijk te brengen op zee. Wees gerust, wij maken gebruik van sit-on-top kayaks. Dus mocht u omslaan dan kunt u gewoon in het water weer op de kayak klimmen. Deelnemers: Branding kayakken is in principe geschikt voor deelnemers van alle leeftijden, maar zeker als er grote golven staan is een beetje kracht gewenst. Voor kinderen onder 12 jaar is het dus afhankelijk van de condities of branding raften mogelijk is. Deelnemers die last hebben van hun nek of rug of andere gewrichtsklachten hebben, ontraden wij deelname. Deelnemers moeten in staat zijn om zelfstandig te zwemmen in zee.
 
Seizoen & Weer:
Branding kayakken worden aangeboden in de maanden april tot en met oktober. Weerbeperking: Indien de combinatie van windkracht en golfhoogte dusdanig is dat branding kayakken niet volledig verantwoord is, behouden wij ons het recht voor – met het oog op uw en onze veiligheid – om de activiteit te verschuiven naar een moment waarop we de veiligheid wel kunnen waarborgen. In overleg is het ook mogelijk te kiezen voor een alternatieve activiteit wanneer de condities ontoereikend blijken te zijn.
 

Locaties:
Het branding kayakken kan worden aangeboden op alle strandlocaties.

Kledingadvies:
Voor deze activiteit is badkleding vereist. Voor wetsuits wordt gezorgd.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Gratis verzenden vanaf €50,-!

© 2014 - 2018 Eilandwinkel Salt Vlieland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel