Navigatie

De motivatie stijgt snel als een team actief en creatief aan de slag gaat. Na afloop van ons team building programma wijzen zelfs de grootste wijsneuzen dezelfde kant uit. Bedrijven draaien het best met een goede en informele sfeer. Een omgeving waarin mensen elkaar door en door kennen, vertrouwen en een extra tandje bijzetten.

De activiteit:
De nadruk van het programma ligt op het doen van team building opdrachten in de buitenlucht. Dit kan op locatie of we brengen u in beweging middels een GPS tocht. De in het programma verwerkte samenwerkingsopdrachten worden steeds kort nabesproken. Mogelijke verbeterpunten kunnen zo worden meegenomen naar een volgende oefening en de praktijksituatie. Tijdens de samenwerkingsopdrachten staan niet de fysieke capaciteiten centraal, maar een optimale samenwerking zal uiteindelijk tot een verbetering in de uitvoering leiden. Ook is er de mogelijkheid om met een (bedrijfs) trainer het activiteiten programma samen te stellen.

U kunt 2 activiteiten per uur doen.

Deelnemers:
Teambuilding is geschikt voor groepen vanaf 4 personen.

Seizoen & Weer:
Teambuilding wordt gedurende het gehele jaar aangeboden.

Locaties:
De teambuildingsactiviteiten worden op verscheidene locaties op het eiland aangeboden. Afhankelijk aan de wensen van de groep worden de locaties bepaald.

Kledingadvies:
Voor deze activiteit raden we aan dat u gemakkelijk zittende kleding draagt welke vies mag worden. Stevige schoenen worden aanbevolen.

 

De activiteiten:

Xl jenga.

Het oud Hollandse spel Jenga in de vorm van een XL Game laat de spanning hoog op lopen. Na het bouwen van een toren van +/- 1,50 meter gaat de spannende strijd beginnen. Om beurten mogen personen één steen uit de toren halen en deze weer bovenop de toren plaatsen. U raad het al de Mega Jenga toren wordt steeds hoger en zeer instabiel.

De persoon wie erin slaagt om de Mega Jenga toren zo hoog mogelijk te krijgen zonder dat de Jenga toren valt wint. Wanneer u de Jenga toren laat vallen verliest u deze spannende strijd. Hoeveel spanning kun jij aan…


De Heksenkring.

De activiteit ‘Heksenkring’ kan alleen in het bos worden aangeboden. Het is de bedoeling dat het team in een kring gaat staan met de handen vast. Ergens in deze kring wordt een horizontale balk gespannen tussen twee deelnemers. Hun armen gaan hier overheen. Het is vervolgens de bedoeling dat alle deelnemers in de kring de horizontale balk passeren. De handen mogen hierbij niet losgelaten worden. Het team krijgt 5 minuten voorbereidingstijd waarna er wordt overgegaan tot de daadwerkelijke uitvoering. Tijdens de uitvoering mag er om het extra moeilijk te maken niet meer gesproken worden.

Touw vierkant.

De activiteit touwvierkant kan zowel in het bos als op het strand worden aangeboden.

Het is de bedoeling dat het team straks geblinddoekt van het rondgeknoopte touw het
bovenaanzicht van een dobbelsteen namaken (een rechtzijdig vierkant maakt met
hoeken van 90°). De rechtzijdigheid moet wiskundig onderbouwd worden. 4 deelnemers vormen de hoeken van het vierkant, terwijl de overige deelnemers een zo hoog mogelijk aantal ogen (zoals bij een dobbelsteen) vormen binnen het vierkant. Centraal bij deze opdracht staan communicatie en planmatig werken. 
 

Katapult bouwen.

De activiteit katapult bouwen kan zowel in het bos als op het strand worden aangeboden. De deelnemers moeten met het beschikbaar gestelde materiaal een katapult bouwen. De katapult wordt gebruikt om de oranje bal af te schieten over een afstand van 7 tot 15 meter, waarna de katapult verplaatst wordt. Hij moet dus verplaatst kunnen worden. De deelnemers hebben 15 minuten om de katapult te bouwen, hierna start een spelvorm om te testen hoe goed de constructie is en of er daadwerkelijk mee geschoten kan worden.

De spelvorm: Het is de bedoeling dat de bal vanaf de katapult wordt geschoten in de handen van een teamgenoot die in een op de grond liggende hoepel staat, lukt dit, dan krijgt het team en punt en wordt de katapult over die hoepel geplaatst waarmee de afstand tot de tweede hoepel groter wordt. Er moet een andere combinatie van schieter en vanger worden gevormd voor de volgende poging. Het team probeert zoveel mogelijk punten bijeen te sprokkelen binnen de tijd die staat voor de activiteit. Een leuke opdracht waarbij samenwerken en taakverdeling erg belangrijk zijn.

Spinnenweb.

Het spinnenweb is een echte klassieker onder de teambuildingoefeningen. Hij vergt wat voorbereiding maar valt altijd in de smaak.

Je hangt tussen twee bomen een spinnenweb op dat bestaat uit verschillende vakken. Door goed samen te werken moet je team door het spinnenweb heen aan de andere kant terecht zien te komen zonder het web aan te raken. Elk vak in het web mag maar één keer gebruikt worden.

De deelnemers moeten 1 voor 1 door het web naar de andere kant. Hierbij mag het web niet worden aangeraakt.Door te dobbelen met de dobbelsteen wordt bepaald welk gat de deelnemer moet gebruiken. De laagste vakken zijn nog vrij gemakkelijk, maar hoe kom je door het hoogste en kleinste vak heen zonder het web aan te raken?

Je kunt de moeilijkheidsgraad van deze oefening enigszins aanpassen aan je team. Zo kun je bijvoorbeeld afspreken dat het web een paar keer aangeraakt mag worden, of dat de eerste drie deelnemers aan de andere kant van het web geholpen worden.

Hide and Seek.

De activiteit ‘Hide and Seek’ kan alleen in het bos worden aangeboden. De instructeur heeft ergens in het bos een oranje boei opgehangen. De boei is zichtbaar vanaf het startpunt maar kan alleen bereikt worden door enkele obstakels te omzeilen. De deelnemers krijgen enkele minuten de tijd om de weg naar de boei te markeren waarna ze als team hand in hand de boei moeten bereiken. Als laatste moeilijkheid blinddoeken we de deelnemers vlak voor de start, maar eens kijken hoeveel er op

zicht wordt georiënteerd! Een geweldig

onderdeel om te zien hoe de groep

reageert op onverwachte zaken.

Bamboestok.

De activiteit ‘Bamboestok’ kan zowel in het bos als op het strand worden aangeboden

  • De helft van de deelnemers staat aan de ene kant van de stok, de andere helft staat aan de andere kant. Ze staan schuin tegenover elkaar terwijl ze met de gezichten naar elkaar toe staan.
  • De deelnemers hebben beide handen op borsthoogte voor zich waarbij de wijsvingers naar voren wijzen terwijl de rest van de hand een vuist met de pink naar beneden vormt.
  • De stok wordt tussen de mensen door op de vingers gelegd. Hierbij is het belangrijk dat wanneer de stok eenmaal contact heeft gemaakt met de vinger, dit contact niet meer verbroken mag worden.
  • Vervolgens is het de bedoeling dat terwijl alle deelnemers contact houden met de stok, deze naar de grond toe wordt gebracht. De oefening eindigt op het moment dat alle vingers de grond raken.

De kern van deze activiteit zit in het feit dat de bamboestok erg licht is en zodoende nauwelijks druk uitoefent op de vingers van de deelnemers. Omdat het contact met de stok onderhouden moet worden heeft men snel de neiging om de stok tegendruk te willen geven met als gevolg dat de stok omhoog gaat i.p.v. naar beneden. De oplossing van deze opdracht ligt in de individuele prestatie. Alleen wanneer iedereen zich focust op zijn eigen vingers zal de stok de grond kunnen naderen.

Lopende A.

Er ligt op locatie (in het bos of op het strand) een metalen A-frame klaar voor de deelnemers. Het is de bedoeling dat straks een deelnemer op de horizontale ligger van het A-frame gaat staan terwijl de A rechtop wordt gehouden door 4 personen met behulp van de 4 touwen die aan het frame zijn bevestigd. Vervolgens is het de bedoeling dat de A gaat ‘lopen’ zonder dat de persoon in de A de grond aanraakt. Door met behulp van de touwen het frame op 1 ‘been’ te trekken kan de persoon in de A het andere been vooruit bewegen. Wanneer je dit vervolgens ook aan de andere kant doet krijg je een lopende A. Er zijn meerdere varianten met betrekking tot mogelijke spelvormen die aangeboden worden. Afhankelijk van de situatie wordt er een keuze gemaakt:

  • Het is de bedoeling dat de deelnemende teams binnen de door de instructeur bepaalde tijd zoveel mogelijk trajecten tussen de pionnen afleggen. Iedere keer als een traject is afgelegd moet de persoon in de A gewisseld worden.
  • Een andere variant is hetzelfde als de voorganger met het verschil dat ze een door de instructeur bepaald aantal trajecten moeten afleggen in een zo snel mogelijke tijd. De tijd bepaald vervolgens hun eindscore.

De lopende A is een leuke opdracht waarbij samenwerken en communicatie erg belangrijk zijn.

Overige teambuilding activiteiten zijn: houtzagen, touwtrekken, loopbrug bouwen, kano slalom race, viking experience en bootcamp. We stellen graag een passend programma voor u samen! 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Gratis verzenden vanaf €50,-!

© 2014 - 2018 Eilandwinkel Salt Vlieland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel